Wie is kinderkijk?

Ik ben Linda van der Meulen - Kroes, eigenaresse van Kinderkijk.

Pedagoog bij de Buitenkans in Heerenveen, docent zorg en welzijn, vrijwilliger bij stichting Stille levens en bovenal moeder van Isa (2014) en Aniek ☆(2017).

Ik ben Kinderkijk gestart omdat ik in mijn omgeving en mijn werk als pedagoog merk hoeveel ouders en professionals dagelijks stoeien met het omgaan met emoties en behoeften van kinderen. Kinderen laten ontzettend veel zien met hun gedrag en manier van uiten van hun emoties.

Na de start van Kinderkijk merkte ik dat mijn visie (de pedagogiek van Reggio Emilia) veel professionals en ouders met wie ik workshops deed, raakte.

In deze visie ligt voor mij de basis in het kijken naar kinderen.

In 2007 heb ik als pedagoog bij de Buitenkans in Heerenveen de pedagogiek van Reggio Emilia ontdekt. Dit is de achterliggende visie van al mijn werk. Binnen de Buitenkans heb ik de afgelopen jaren meegewerkt aan de verdieping in de pedagogiek van Reggio Emilia en de oprichting van basisschool de Buitenkans. Ook mocht ik meerdere keren op studiereis naar Italië en Zweden voor meer inspiratie.

Ik ga er vanuit dat ieder mens competent is; uniek en geboren vol talenten en mogelijkheden. Ieder mens heeft alles in huis om zichzelf op zijn of haar eigen manier en niveau te ontwikkelen. Wij (kinderen en volwassenen) leren van elkaar, onze omgeving en begeleiding, steun en/of coaching van anderen. Ieder op onze eigen manier, vanuit eigen talenten en behoeften (100 talen).

De rugzak aan bagage die je meeneemt, maakt wie je op dit moment bent en wat je nu nodig hebt om verder te groeien. Het gaat voor mij altijd om het proces! Het proces van jezelf en je kinderen volgen door regelmatig even stil te staan bij wat er gebeurt. Voor pedagogisch professionals kan het ondersteunend zijn om pedagogische documentatie in te zetten als hulpmiddel.

In coaching, workshops en trainingen wil ik pedagogisch professionals, ouders en verzorgers extra praktische en nuttige bagage geven in hun rugzak.

Ik wil je in je kracht zetten door inzichten te geven waar je direct mee aan de slag kan. De kracht van delen van kennis ervaring en behoeften.

Ik deel graag mijn ervaring van werken als pedagoog met kinderen en jongeren in de kinderopvang, onderwijs en als moeder met jou.

Met achtergrond-informatie vanuit theorie, het zien en ervaren van mogelijkheden, wil ik je helpen het zelf te kunnen doen. Je kiest zelf in de workshops welke vorm bij je past.

Samen met jou wil ik onderzoeken wat jij, je kind(eren) of je team nodig heeft. Welke specifieke tips en tools kunnen jou helpen?

Mijn missie is samen met ouders en opvoeders kijken naar wat kinderen laten zien en helpen hoe je ruimte kan geven de behoeften van kinderen.

Ik denk graag mee in de mogelijkheden, dus wil je sparren?

Neem gerust contact op!

De regenboog in het logo van Kinderkijk staat voor mij voor verwondering, veelzijdigheid, verandering en verbetering. Alle kleuren zitten in de regenboog.

Iedereen heeft een regenboog vol mogelijkheden in zich, soms heb je iemand nodig die je je wijst op de mogelijkheden. Ik houd van kijken naar en denken in mogelijkheden.

Wij willen het liefst dat de hele dag de zon schijnt, maar zonder regen kunnen wij niet leven, kunnen de planten niet groeien... Zon en regen zorgen samen voor een regenboog.

Een regenboog staat ook symbool verandering. Kinderen tekenen vaak een regenboog in periodes waarin veel gebeurt of verandert. Ook gaat een regenboog over hoop, hoop op verandering en verbetering. Daar wil ik ouders en pedagogisch professionals in ondersteunen! Positieve verandering in het opvoeden van kinderen, het kijken naar de behoeften van kinderen en het (leren) omgaan met emoties. Daarmee bijdragen aan het vergroten van de kwaliteit van begeleiding van kinderen in opvoeding, opvang en onderwijs.