Kinderkijk biedt praktische workshops en pedagogische coaching voor ouders en pedagogisch professionals.

Binnen een straal van 40 kilometer rondom Heerenveen.

Kinderkijk biedt praktische workshops en coaching voor ouders en pedagogisch professionals

Binnen een straal van 40 kilometer rondom Heerenveen.

Een miniworkshop is een korte workshop met een onderwerp naar keuze op het gebied van visie, honderd talen, zelfredzaamheid, kijken naar kinderen, documenteren etcetera. Het is een praktische workshop vol tips en ideeën om direct na de workshop toe te kunnen passen. De miniworkshop wordt georganiseerd in een groep pedagogisch professionals en/of ouders. Ideaal voor bijvoorbeeld een teambijeenkomst of ouderavond op scholen, kinderopvang, buurtcentra etc.

In een workshop voor pedagogisch professionals gaan we de verdieping in! Vooraf kijken we samen welke onderwerpen het meest aansluiten bij de praktijk. Deze workshop kan ingezet worden als (deel van) een teamdag of studiedag. Een afwisseling van theorie en praktijk vol handvatten, tips en ideeën om passend binnen je eigen praktijk toe te passen.

In de miniworkshop krijg je antwoord op hoe emoties werken en krijg je een aantal tips en trucs. De miniworkshop wordt georganiseerd in een groep ouders en/of professionals. Ideaal voor bijvoorbeeld, scholen, kinderopvang, buurtcentra etc.

In de driedelige workshops gaan we echt de verdieping in! In iedere bijeenkomst behandelen we uitgebreid een emotie (boos, bang en verdriet). In een kleine groep/setting gaan we praktisch aan de slag met emoties, dit kan zelfs bij je thuis.

Ook is het mogelijk een workshop volledig naar wens samen te stellen met een doelgroep naar keuze. Bijvoorbeeld specifiek gericht op peuters of pubers. Of als (onderdeel van) een studiedag.

Vanaf 2023 moet iedere pedagogisch medewerker die werkt met baby's een gecertificeerde training gevolgd hebben. Ik bied vanuit WerkendLeren de training 'Ruimte voor baby's' aan. Een praktische training waarin we aan de slag gaan met ruimte voor baby's en vooral de verdieping in gaan op het gebied van kennis en vaardigheden.

Voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang is pedagogische coaching verplicht. Kinderkijk is in te huren voor deze pedagogische coaching mits de organisatie werkt of wil werken geïnspireerd door de pedagogiek van Reggio Emilia.